luni, 25 octombrie 2010

De ce?

Deja au trecut trei săptamani din viaţa bobocului la FPSE, aşa că impresiile au început să se cearnă. Cam fiecare profesor primeşte o etichetă, fiecare coleg este inclus într-o categorie, îţi dai seama pe lângă cine ar fi cazul să te faci cunoscut sau pe cine să eviţi. Asta aşa, ca să fim şi puţin analitici, altfel cum?
Prima întrebare pe care o să ţi-o pună cei din spatele catedrei o să fie, of course, un mare `de ce?`. De ce ai venit tu, dragă tinere, la prestigioasa noastră facultate de psiho& derivatele?
Iar aproape 50% dintre studenţi, succesori ai martirilor, sfinţilor şi ai tuturor celor din cer, vor spune: “pentru că iubesc oamenii şi vreau să îi ajut”. Atât de altruiste cuvintele, încât, personal, nu am cum să nu dau ochii peste cap.
Un sfert din cealaltă jumătate o să spună că vrea să se cunoască, să se autodepaşească, dorinţă firească şi de înţeles. Dar ca să te cunoşti, nu ai nevoie să faci o facultate, eventual să mai plăteşti şi o taxă considerabilă. Fiţă, dom`le.
Şi mai rămâne un sfert. Iar aici… nu ştii dacă să plângi sau să râzi. Domnişoarele, (pentru că băieţii sunt un fel de rara avis), fane ale serialul Criminal Minds, vor să ajungă profiler. Adică să-şi agaţe unghiile false în timp ce investighează conţinutul genţii roz, pentru a scoate pixul cu puf, cu care o să scrie inside their glitter agenda: “subiect ucis, miros ieftin, m-am plictisit”
Fără intenţia de a deranja respectul de sine al unora, mă simt îndatorată să recunosc şi prezenţa excepţiilor necesare. Studenţi capabili, cunoscători ai sensului cuvintelor “muncă” şi/din/pentru “pasiune”, hotărâţi să nu ajungă un alt psiholog de duzină.
And for those about to rock, FPSE is a good start(?) :)

9 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare, si-acum rad :))

Anonim spunea...

cam asa si este.

nu ne stim dar bravo,colega

Anonim spunea...

thumbs up for you ;) - S.

Anonim spunea...

nice read. ar fi misto sa iti pastrezi permanent anonimatu ca sa continui cu texte neinfluentate de ...diverse. spor la treaba! :)

Anonim spunea...

oksy oksy:) foarte tare!!! dar cred ca,draga colega,esti datoare pentru mai de sus ironie sa spui tu:) de ce ai dat la fpse??

A.D spunea...

Thanks, dude.
Nici nu am de gand sa dau cu subsemnatul, tocmai pentru a pastra libertatea de exprimare.

A.D spunea...

Draga colega/colegule, o fi foarte tare, ca daca era moale, poate te-ai fi prins de idee si gaseai raspunsul printre randuri.

Anonim spunea...

:))nu pot sa cred:)) ai descris perfect atmosfera:)) abia astept sa vad urmatoarele post-uri..bafta!

Dani spunea...

Da, e amuzant si da, e foarte adevarat ca astea sunt raspunsurile in general dar tocmai pentru ca spui ca sunt exceptii si ca mai sunt si oameni care nu vor sa devina psihologi de duzina nu ar trebui sa-i judecam pe ceilalti si sa-i acceptam asa cum sunt. Suntem diferiti si avem pareri si aspiratii unice si personale.

Trimiteți un comentariu

Be smart and say it loud: